top of page

Achter de bar én op 't podium in Comedy Café Amsterdam

Afgelopen zaterdag was voor mij toch wel een bijzonder en spannend moment. Voor de eerste keer was ik in Comedy Café zowel barkeeper als comedian. Die combinatie doe ik natuurlijk wel vaker, voornamelijk bedrijfsoptredens, maar dit was toch even anders. De bar draaien in een kneiterhard uitverkocht Comedy Café is voor mij niet zo'n probleem, ik was op tijd aanwezig en kon even kijken waar alles stond. Langzaam druppelde het publiek binnen en een aantal mensen kwamen eten voor aanvang van de show, prima te doen en even gas er op naarmate de zaal vol liep en iedereen zijn of haar plekje had gevonden. De combinatie gewoon normaal als barkeeper achter de bar staan en dan straks na de pauze het podium op maakte het toch spannend. Een zaterdagavond show in 't Comedy Café is immers de top van stand up comedy, mensen komen wel met verwachtingen. Spelen in Comedy Café is me zeker niet vreemd, ik stond er al honderden keren, maar dan voornamelijk op woensdag, donderdag of vrijdag, ik geloof pas 3 of 4 keer in een zaterdagshow. Afgelopen zaterdag speelde ik met de ervaren comedians Tom Sligting, Hassan El Rahaui, Jacob Spoelstra en headliner Bob MacLaren uit Nieuw Zeeland. Zo'n line-up en als dan na de pauze ineens "de barkeeper" ook het podium op gaat, dan kan dat twee kanten op hadden we vooraf bedacht. Publiek pikt het en vanuit de underdogpositie laat ik zien dat ik hier gewoon tussen hoor of (en ja daar ben je onbewust dan misschien toch bang voor) het publiek denkt; WTF? "Ik heb € 17,50 betaald voor een professionele comedy show en dan gaat nu de barkeeper even grapjes vertellen?" Spannend, maar tegelijk ook vol zelfvertrouwen, achter de bar ging het net immers super goed, doe ik in de pauze mijn leren barschort af, focus me op mijn set en luister nog even naar MC Tom Sligting. Die doet zijn ding, knalt er even een heerlijk stukje in en kondigt me aan als de barkeeper die ook even komt spelen als surprise act. Ik begin duidelijk nog als "barkeeper" en maak het mezelf onnodig moeilijk door 3 gasten op de eerste rij aan te spreken die met lege glazen voor hun neus zitten. Zij bleken al een half uur niks meer te drinken te willen en ik breng mezelf echt onnodig in de problemen met deze interactie. Gelukkig duurt dit maar een seconde of 20 en ik knal er dan vervolgens maar vol gas in. Ik begin over mijn ouders, over een dronken vriend die aan m'n bar staat en aan het eind van dat bit krijg ik na de punchline "eigen riscio" een keihard applaus. Vervolgens kan ik mijn grap over "dé bestelling" nog doen en met de juiste combinatie tussen rust & energie krijg ik enorm veel lach en respons. Na applaus van het publiek en high-fives met de comedians ben ik weer snel achter die bar gekropen en begin automatisch aan vier bier, twee baco, baco light, 7up, twee ijsthee, één Mojito, drie Spa blauw, gin-tonic en een vodka Red Bull.

Ja dat gaan we zeker vaker doen!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page